Edelweiss Hesthøj

Præsentation

Edelweiss Hesthøj er en hoppe, som blev født i 2020. Hun er en smuk hoppe med selvtilliden i orden, hvilket også giver hende et stort mod.

Edelweiss Hesthøj blev ved sadelkåring i 2023 kåret i RDH. Hun er en passende stor, ædel og harmonisk hoppe med et godt kønspræg. Hun har et kønt hoved med masser af udtryk. Halsen er passende lang, velformet og velansat. Hun har et godt sadelleje, en god overlinie og bagpart. Et korrekt og stærkt fundament. Hendes bevægelse er god og taktfast i alle gangarter med god skulderfrihed.

Edelweiss Hesthøj er ikke bange for noget, men samtidig er hun meget kærlig. Disse gode egenskaber gør hende let at håndtere.

Hun er efter verdensmesteren for 7-års dressurheste D’Avie, med Florencio som morfar. Hendes mor er elitehoppen Flora Danica ERDH, der også er mor til hoppen Hortensia, som går S-dressur med en finsk ungrytter. Hortensia er mor til Filligran (e. Fürstenball), som vandt youngster Cup i 2021 og debuterede i Intermediare ved CDI-stævnet i forbindelse med DV-hingstekåring 2022, hvor han fik en placering.

I samme hoppestamme findes flere Grand Prix heste. 

Edelweiss Hesthøj er helsøster til Floréal Hesthøj.

FFS: N/N – ikke bærer.

Kåringsgrad

RDH

Kåringskarakter

Sadelkåring 2023
Stangmål 166

Type/Rammer:

8

Hoved/Hals:

8

Skulder/Manke:

7,5

Overlinie/Bagpart:

7,5

Forlemmer:

7,5

Baglemmer:

7,5

Skridt:

7

Trav:

7,5

Galop:

7,5

Helhedskarakter:

8

Ridelighed:

8,0

Kapacitet:

7,5

Samlet resultat:

750,0