OM STUTTERI HESTHØJ

Jesper Holst Hansen og Iben Strøm er personerne bag Stutteri Hesthøj. Stutteriet ligger naturskønt lige uden for Kongerslev på kanten af Lille Vildmose med udsigt til Mulbjergene. På stutteriet bor, ud over hestene, også vores hund Athene (en skøn whippet).

Vi er meget engagerede i dressurridning og opdræt af Dansk Varmblod-dressurheste. Vi arbejder målrettet med opdræt af dressurheste, og vores mål er at opdrætte heste, som har evner og sundhed til at komme ud og gå de helt store dressurstævner f.eks. verdensmesterskab for unge dressurheste eller måske endda VM eller OL.

Vores hopper er sadelkårede, og vi er meget opmærksomme på, hvilke hingste vi bruger, og hvilke kvaliteter hingsten har, samt hvad vi ønsker at få forbedret hos vores hopper. Vi går meget målrettet efter de unge hingste for at få en hurtigere avlsfremgang. Samtidig skal de hingste vi bruger have vist stor ridelighed og meget gerne deltage i verdensmesterskabet for unge dressurheste.


Vi nyder det daglige arbejde på stutteriet, holder meget af arbejdet og samværet med hestene og gør vores yderste for at sikre dem den mest optimale pasning og pleje.

 

Hvorfor hedder stutteriet HESTHØJ?

Vi kalder vores stutteri for Stutteri Hesthøj, fordi vi er så heldige at have en flot gravhøj på ejendommen, som hedder HESTHØJ!

Så det lå lige for, da vi skulle finde et stutterinavn – hvad var mere nærliggende end at opkalde stutteriet efter den flotte gravhøj, som hestene vokser op og græsser omkring?!? Fra Hesthøj kan vi se ud over Lille Vildmose, Mulbjergene samt Kattegat. Ikke underligt at vores heste elsker at stå og kigge ud over landskabet.

I det hele taget vokser vores heste op i et kuperet terræn med store folde, hvor de rigtigt kan tage sig nogle sjove, balancekrævende og lange galop- og legeture. Vi ser ofte, at vores ungheste, blot for hyggens skyld lige tager en “racer” op og ned ad bakkerne, til stor underholdning for os mennesker.

Jesper Holst Hansen

Jeg arbejder til daglig med udvikling af el-tavler, men de fleste hestefolk kender mig bedst som dressurdommer, hvor jeg har været dressurdommer i over 30 år. I en årrække var jeg med til at udvælge de danske heste til verdensmesterskabet for unge dressurheste. Når jeg har mulighed for det, rider jeg selv dressur på landsstævneplan.

Iben Strøm

Jeg er dyrlæge og ved siden af stutteriet, står jeg for den daglige drift af vores webshop Equistroem.dk, som sælger fodertilskud og plejeprodukter til heste samt plejemidler til rideudstyr. Jeg har arbejdet både i dyrlægepraksis og i store organisationer med ledelse. Derudover har jeg været dommer i Dansk Varmblod i mere end 25 år, desuden har jeg i en årrække været så heldig, at jeg har fået lov at dømme France Dressage’s Championship. Jeg har redet dressur på distriktsplan i mange år og synes, at det er vældig hyggeligt og sjovt, så jeg er en rigtig “dressurtante”.